Pudingos-gyümölcsös rácsos Mester süteménylisztből

 

Pudingos-gyümölcsös rácsos Mester süteménylisztből

Glutén-,tej- és tojásmentes tésztából

Nagyon szeretem az erdei gyümölcsöket, ezért is esett a választásom erre a töltelékre.

De a nevét nem igazán tudtam ennek a finomságnak eltalálni, így a kedvenc fb csoportomban feltettem a kérdést, ki minek nevené ezt a sütit? .. hát érkeztek érdekes válaszok  mutatom...

rácsos Bokréta, rácsos  gyümis-vaníliás papucs, pólya, gyümölcsös puttony, rácsos bigyó, rácsos bogyó, rácsos álom, király papucs, rácsos tarisznya, csavart batyu, gyümölcsös saru, rácsos saru, erdei álom, erdő mester Bokrétája, erdeis-pudingos Mester-Bokréta, piros bogyós pókháló, rácsos gyümölcs Bokréta, bogyós-pántos, pántlikás töltike, gyümölcstarsoly, bújtatott gyümölcsös... 
Szóval ezeket mind-mind tőletek kaptam válaszul a kérdésemre! ☺️ Úgyhogy mindenki döntse el, hogy nevezi, egy biztos! Nagyon-nagyon finom! 

Hozzávalók:

- 250 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 50 g Liga margarin
- 35 g cukor
- 4 g Dr. Oetker porélesztő (vagy ennek megfelelő mennyiségű friss)
- 120 ml Alpro kókusztej
- csipet só

Töltelék:

- 330 ml Alpro kókusztej
- 1 csomag vanília puding
- 3 ek cukor
- kb. 2 marék erdei vegyes gyümölcs (én fagyasztottat használtam)

Tetejére kenéshez:

- 1 kisebb tojás tojás
(tudom, így már nem tojásmentes, de nálam nem gond a tojás fogyasztás, engem csak a kíváncsiság vezérelt, hogy így is működik-e a tészta. Aki teljesen tojásmentesen szeretné készíteni, sütés előtt kenje le a tésztát baracklekvárral)

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd letakarva 20 percet pihentettem. A kókusztej szobahőmérsékletű volt, nem hideg és nem is meleg a Ligát pedig pár másodpercre mikróba tettem hogy épp puha legyen, tehát a lényeg hogy ne legyen teljesen folyós! 

Amíg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. Ehhez a pudingot a tasakon található módon megfőztem, hozzákevertem a gyümölcsöt és az egészet kihűtöttem.

A tésztát rizslisztes nyújtólapon párszor átgyúrtam és két részre osztottam, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Az egyik tésztagombócot 30 cm átmérőjű lappá nyújtottam...

Késsel 4 részre osztottam...

..és az cikkeket az alábbi módon bevágtam..

A kihűlt töltelékből kb 2 evőkanál mennyiséget a bevágások közepére tettem...

..majd a tészta egyik szélét ráhajtottam...

...és a bal oldali tésztalappal is befedtem...

Mindkét tésztagombóccal ugyan így jártam el. A rácsos sütiket sütőpapíros tepsibe tettem, felvert tojással kentem le és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percet sütöttem.
(a sütési idő szinte minden esetben eltérő lehet, így figyelni kell a tésztát)

Nagyon-nagyon finom lett! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza