Pöfeteg keksz inverz kivitelben :)

 

Pöfeteg keksz inverz kivitelben :)

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Imádom ezt a kekszet, ahogy az eredeti csokis verziónál írtam, nagyon sokszor sütöttem már, de így világos tésztával még sosem készítettem. Hogy ez mennyire finom lett, te Úristen!!!

Hozzávalók 13 db pöfeteg kekszhez:

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk vanília kivonat
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 30 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor

Forgatáshoz:

- kakaópor

A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Ez egy nagyon ragacsos tészta, így én a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam. 10-12 percet pihentettem a tésztát, majd kézzel gombócokat formáztam belőle és meghempergettem kakaóporban. A golyókat ütőpapíros tepsibe tettem.

170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 20 percet sütöttem.

vissza