Piskóta tekercs Piaceri Mediterranei lisztből

 

Piskóta tekercs Piaceri Mediterranei lisztből

Álomkönnyű tésztából

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a piskótát. Tök egyszerű elkészíteni, nyilván megvannak a buktatói is, de ha valaki egy jó receptet választ, egy életen át elkíséri és nehezen süt másképp utána már. Eddig a pontig én is pontosan így voltam. Volt egy kedvenc piskóta receptem, amiről azt gondoltam hogy az a #myfavorite, rizslisztből készült, annyira egyszerűen hogy nem volt ami felvette volna vele a versenyt! De basszus rá kellett jönnöm hogy van ettől ezerszer jobb is! Van ennél bizony jóval finomabb, még könnyebb, még légiesebb, még piskótább ízű! (nem tudom van-e egyáltalán ilyen kifejezés ☺️ mindenesetre én most ezt találtam ki neki)

Tehát a recept:

  • 5 db M-es méretű tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek Piaceri Mediterranei liszt, lemértem, pontosan 56 gramm volt (a liszt itt megvásárolható: Egészségmarket)
  • csipet só

Töltelék:

  • anyukám eredeti, hamisítatlan házi sárgabarack lekvárja ♥️

Fontos infó!
A tojás valóban M-es méretű legyen, ez egész egyszerűen annyit jelent hogy ne pótold az 5 darabot 5 darab L-es vagy XL-es esetleg S-es méretűvel, mert baromira nem ugyan az lesz a végeredmény. Nagyon sokan írtatok a korábbi rizslisztes piskóta receptemnél is hogy nagyon híg a tészta. Hát azért mert nagyobb tojás került bele, semmi más oka nincs!

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, a sárgákat jó alaposan elkevertem a cukorral és a vaníliás cukorral..

..majd kis adagonként hozzáadtam a lisztet. Jól összekevertem és kb. 3-4 részletben hozzáadtam a tojáshabot is...

Innetől már óvatosabban kevertem nehogy a hab összetörjön. 

Nagyon jó állagú volt a tészta, nem volt csomós, pont tökéletes!

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percet! (a sütési idő sütőfüggő!)

Közben egy tiszta, használaton kívüli konyharuhát megszórtam porcukorral, majd a kész piskóta lapot még melegen ráborítottam és a konyharuha segítségével felcsavartam. Pár percig úgy hagytam majd kitekertem és hagytam teljesen kihűlni. Végül sárgabarack lekvárral töltöttem meg, de akár csokikrémet is lehet bele tenni.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza