Omlós kókuszos kifli Mester süteménylisztből

 

Omlós kókuszos kifli Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

A kókuszos elnevezés senkit ne zavarjon meg, ugyanis ennek a kiflinek full diós íze van! Fogalmam sincs hogy csináltam, pedig egy gramm diót nem tettem bele, de annyira nagyon finom lett, hogy el sem tudom mondani! Persze azért érezhető a kókuszos íz, hisz a végén csokiba és kókuszreszelékbe mártottam, de a tészta tényleg dió ízű és nagyon finom!!!

Hozzávalók: 

- 1 db L-es méretű tojás
- 70 g kókuszzsír
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só

- 30 g cukor
- 30 g kókuszreszelék

- 100 g Mester süteményliszt

Forgatáshoz:

- 65% kakaótartalmú étcsoki
- kókuszreszelék

Elsőként a kókuszzsírt megolvasztottam és a szobahőmérsékletű, előzőleg felvert tojásokhoz öntöttem. Hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát, majd a cukrot, végül pedig a lisztet és az egészet kézzel összegyúrtam. A tésztát kb. 10 percet hűtőben pihentettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztát kézzel átgyúrtam és kisebb gombócokat csíptem belőle. Szilikon lapon vékony rudakká sodortam és kifli alakúra formáztam...

Sütőpapíros tepsibe tettem és 160 fokos sütőben alsó-felső sütéssel kb. 15 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő sütőfüggő)

Miután kihűlt a kifli, olvasztott csokiba és kókuszreszelékbe mártottam..

Nekem pont így tökéletes, nem kell több cukor bele! Nagyon finom!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza