
Nagyon könnyen elkészíthető habos sütike!
Aki ismeri és követi a blogot, azt tudja, hogy sosem voltam nagy krémes süti gyártó! Meg tudom számolni a két kezemen, mennyi krémes sütit, tortát készítettem a diétám folyamán. Ez a néger kocka viszont mindig is piszkálta a fantáziámat, de valahányszor ráakadtam a neten egy-egy fotóra, tovább is görgettem, mondván nekem ez nem megy... Aztán ma mégis belevágtam. A tésztához Mester süteménylisztet választottam, a süti glutén-és tejmentes, cukorral készült, de nálam ez utóbbi nem okoz gondot, nyilván ész nélkül nem zabálom az ilyen süteményeket, de ha valaki édesítővel szeretné elkészíteni, tegye meg!
Hozzávalók a tésztához::
- 3 db tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 75 margarin
- 150 g Mester süteményliszt
- 6 g sütőpor
- 125 ml növényi tej (én Joya kókusztejet használtam)
- 2 ek holland kakaópor
- csipet só
Tetejére:
- 3 tojás fehérje
- 150 g porcukor
Bevonat:
- 100 g porcukor
- 10 g holland kakaópor
- 3 ek növényi tej
- 35 g margarin
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem majd hozzáadtam a puha margarint és azzal is kikevertem.
Beleszórtam a kakaóport, sütőport, sót és a lisztet is, hozzáadtam a tejet és géppel tovább kevertem.
Egy 20x 15 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a tésztát majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem.
Amíg sült a süti, elkészítettem a habot a tetejére. Ehhez a tojások fehérjét a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem, amit a sütőből kivett, teljesen kihűtött tésztalap tetejére kentem.
A csokibevonathoz a porcukrot, kakaóport, tejet alacsony lángon összefőztem, végül belekevertem a margarint és kihűtöttem.
Ezután öntöttem a hab tetejére...
Majd hűtőbe tettem hogy megdermedjen.
(és naná hogy nem bírtam kivárni)
..hát ez állati finooooom!
A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.