Néger kocka Mester süteménylisztből glutén- és tejmentesen

 

Néger kocka Mester süteménylisztből glutén- és tejmentesen

Nagyon könnyen elkészíthető habos sütike!

Aki ismeri és követi a blogot, azt tudja, hogy sosem voltam nagy krémes süti gyártó! Meg tudom számolni a két kezemen, mennyi krémes sütit, tortát készítettem a diétám folyamán. Ez a néger kocka viszont mindig is piszkálta a fantáziámat, de valahányszor ráakadtam a neten egy-egy fotóra, tovább is görgettem, mondván nekem ez nem megy... Aztán ma mégis belevágtam. A tésztához Mester süteménylisztet választottam, a süti glutén-és tejmentes, cukorral készült, de nálam ez utóbbi nem okoz gondot, nyilván ész nélkül nem zabálom az ilyen süteményeket, de ha valaki édesítővel szeretné elkészíteni, tegye meg! 

Hozzávalók a tésztához::

  • 3 db tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 75 margarin
  • 150 g Mester süteményliszt 
  • 6 g sütőpor
  • 125 ml növényi tej (én Joya kókusztejet használtam) 
  • 2 ek holland kakaópor
  • csipet só

Tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 150 g porcukor

Bevonat:

  • 100 g porcukor
  • 10 g holland kakaópor
  • 3 ek növényi tej
  • 35 g margarin

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra kevertem majd hozzáadtam a puha margarint és azzal is kikevertem.

Beleszórtam a kakaóport, sütőport, sót és a lisztet is, hozzáadtam a tejet és géppel tovább kevertem.

Egy 20x 15 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a tésztát majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöttem.

Amíg sült a süti, elkészítettem a habot a tetejére. Ehhez a tojások fehérjét a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem, amit a sütőből kivett, teljesen kihűtött tésztalap tetejére kentem.

A csokibevonathoz a porcukrot, kakaóport, tejet alacsony lángon összefőztem, végül belekevertem a margarint és kihűtöttem. 

Ezután öntöttem a hab tetejére...

Majd hűtőbe tettem hogy megdermedjen.
(és naná hogy nem bírtam kivárni) 

..hát ez állati finooooom!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza