Mogyorókrémes grissini

 

Mogyorókrémes grissini

..avagy glutén-és tejmentes rudacskák

Biztosan sokan ismeritek a gluténmentes Schär termékeket. Egy ilyen termék adta az alapját a mostani receptemnek is. A Schär Milly Gris&Ciocc brutálisan drágán vásárolható meg, alig 52 grammos kis dobozban kapható édes keksz szerű rúdjait próbáltam improvizálni. Sikerült! :) Ennek a kis tejfölös dobozhoz hasonló finomságnak az ára 600-700 Ft körül mozog, ez lenne az:

...így megpróbáltam megsütni otthon, nem Schär lisztből, mogyorókrémmel és tanúsíthatom (no meg a család férfi tagjai is) hogy simán leveri a bolti verziót :) Süssétek mert egyszerű, mert finom és jóval olcsóbb mint a bolti verzió.. :)

Hozzávalók:

- 130 gr Nutri-free mix per dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 4 ek szobahőmérsékletű vaj (én Ligát használtam)
- 1 db M-es tojás
- 45 gr cukor (ha valaki édesítővel készítené, akkor 40 gr eritrit)
- csipet só
- fél kk Dr. Oerket sütőpor
- 1 kk vanília kivonat

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Egy szilikon lapot kevés rizsliszttel megszórtam majd a tésztából kisebb gombócokat csíptem és vékony, hosszú rudakká sodortam, majd késsel egyenlő hosszúságúra daraboltam. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam...

..és 180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütöttem. Azért nem írok időt, mert mindn sütő máshogy süt. Érdemes többször ránézni a tésztára, nehogy megégjen!

Mivel az eredeti Schär terméknél is mogyorókrém párosul az édes rudacskák mellé, ezért én ezt a fajta mogyorókrémet használtam, DM-ben, Müllerben lehet kapni, tejmentes is és nagyon finom! :)

Persze nem muszáj mogyorókrém a mártogatáshoz, sima csokikrémet is lehet készíteni vagy bármit amit szeretünk :)

vissza