Mikado - édes ropitészta csokiba mártva

 

Mikado - édes ropitészta csokiba mártva

Glutén, tej és cukormentesen

Nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, rágen mikor még ehettem búzás dolgokat akkor nagyon szerettem ezt a Mikado nevű édes tésztás csokibevonatú ropit. Ma nekiláttam és megsütöttem :) A receptet itt találtam.

Hozzávalók:

- 130 gr Nutri-free mix per dolci süteményliszt
- 4 ek szobahőmérsékletű vaj (én Ligát használtam)
- 1 db M-es tojás
- 40 gr eritrit
- csipet só
- fél kk Dr. Oerket sütőpor
- 1 kk vanília kivonat

Mártogatáshoz:

- 150 gr Mester diabetikus étbevonómassza
- 1 ek kókuszzsír

A tészta hozzávalóit egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam, majd fél órára hűtőbe tettem. Egy szilikon lapot kevés rizsliszttel megszórtam majd a tésztából kisebb gombócokat csíptem..

..és vékony, kb. 3-4 mm átmérőjű rúddá sodortam..

A vékony rudakat sütőpapíros tepsibe tettem..

180 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütöttem..

Amíg sültek a ropik, addig egy tálban a kókuszzsírral együtt megolvasztottam a csokit, majd a kész ropikat az olvasztott csokiba mártottam és sütőpapírra fektettem.

A fenti tésztaadagból 3 nagyméretű tepsire való adag lett...

Nagyon-nagyon nagyon finom lett!!!!

vissza