Mézes krémes vagy mézes zserbó

 

Mézes krémes vagy mézes zserbó

Ki hogy ismeri, egy biztos, nem egyszerű mutatvány a gluténmentes mézes tésztával dolgozni.

Lekváros, csokis, mézes... igazi édesség bomba :)

A cím nem csalás, nem ámítás: bizony ezt a gluténmentes sütit az anyukám készítette nekem. Most dolgozott először dluténmentes sütemény liszttel, de a végeredmény szuper lett! :)

Ja, a recept is az anyukám érdeme, ezért nem található hivatkozás! :)

A tészta hozzávalói a következők:

- 45 dkg Nutri free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 15 dkg kristálycuor
- 2 ek méz
- fél dl laktózmentes tej
- 1 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor

A krém hozzávalói:

- 2 ek Nutri free Mix per Dolci liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2,5 dl laktózmentes tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 ek rum

Kenéshez sárgabaracklekvár. A csokimázhoz Dr. Oetker ét tortabevonó.

A tészta hozzávalói közül a cukrot a mézzel, tejjel, tojással, margarinnal összekeverjük és gőz felett habosra főzzük, kb. 15 perc alatt. A tűzről levéve belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hagyjuk hülni a tésztát, majd 4 felé osztjuk. Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtjuk és 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük. Akkor jó a tészta, amikor már szép világos aranybarna színe van. Amíg a lapok sülnek, elkészítjük a krémet. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük, a kétféle cukrot a margarinnal habosra keverjük és rummal ízesítjük, majd a kihült főzött krémmel összekeverjük. Az első lapra kerül a krém fele, majd rá a második lap, amit megkenünk lekvárral...

és befedjük a 3. lappal. Erre kerül a maradék krém...

és egy újabb lap...

...ami egyben a süti teteje is lesz.

A legvégén az egészet beborítjuk a felovasztott csokimázzal majd hűtőbe tesszük, hogy a tészta a krémtől és a lekvártól szépen megpuhuljon.

Mi nem bírtuk ki és levágtuk a süti szélét még mielőtt a hűtőbe került volna :)

vissza