Mézes kókuszkocka rizslisztből

 

Mézes kókuszkocka rizslisztből

Glutén- és tejmentesen

A kedvenc kókuszkocka receptem ez, de most, karácsony közeledtével újra elkészítette, tettem a tésztájába kevés mézet is és így is nagyon-nagyon finom lett! ☺️

Hozzávalók:

- 5 db M-es tojás
- 100 g cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
- 1 ek méz
- 80 g Nagykun rizsliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)

Forgatáshoz:

- 5 ek kakaópor
- 7 ek porcukor

- 125 gr Liga 
- 5 ek kókusztej

+ kókuszreszelék

A tésztához a tojásokat egy tálba ütöttem, hozzáadtam a cukrot, mézet majd kézi robotgép haberőjével pár perc alatt szép világos sárgára, jó habosra kevertem. (NEM kell külön felverni a tojásfehérjét, ITT erre a linkre kattintva találtok fotókat és videót is a készítésről. Ez egy rendkívül egyszerű és gyors piskóta tészta.) Hozzáadtam a rizslisztet, beleforgattam, alaposan összekevertem. A sütőt 180 fokra állítottam, egy 18x26 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, ebbe öntöttem a piskótatésztát. Összesen 15 percet sütöttem, de persze ez sütőfüggő, figyelni kell a színét mindenképp.

A forgatáshoz a kakaóport, margarint, porcukrot és a kókusztejet lassú tűzön összefőztem

Miután elkészült, kivettem, rácsra tettem, hagytam pár percet hülni, majd kivettem a tepsiből és lehúztam a sütőpapírt a tésztáról. Teljesen kihűlt állapotban szeleteltem, majd a csokimasszában megforgattam, kókuszreszelékben meghempergettem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza