Mézes keksz rizslisztből

 

Mézes keksz rizslisztből

Glutén- és tejmentesen

Egyszerű és nagyszerű rizslisztes mézes keksz, olyan ami nyomdázható is! :)

Hozzávalók:

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk Lucullus mézes fűszerkeverék
(itt megemlíteném hogy annyi de annyi ostoba ember van..., nem hogy örülne annak hogy olcsó alapanyagból is tud(na) karácsonyi kekszet sütni, neeem, még kötözködik, hogy de ebből hiányzik a méz! Na bumm, viszont van benne mézes fűszer és micsoda überkirály így is) 

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát enyhén rizslisztezett nyújtólapon kézzel párszor átgyúrtam..

majd kb. 3 mm vékonyra nyújtottam..

..majd formákkal kiszaggattam. Én most szilikonos nyomdát használtam, amit előtte kevés rizslisztbe mártottam így tökéletesen lehetett a tésztát mintázni vele :)

A rénszarvas kiszúrót nagyon szépen köszönöm a Cookori konyhafelszerelési webshopnak!!! :)

A kekszeket sütőpapíros tepsibe tettem és 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 15-17 perc alatt megsütöttem.

vissza