Mézes fűszerrel készült dán vajas keksz

 

Mézes fűszerrel készült dán vajas keksz

Glutén-és tejmentesen

Óriási sikere van ennek a receptnek, szinte minden Mester Család sütőnapon elkészül és nagyon dicsérik az emberek :) Készítettem más sima vaníliás és kakaós verzióban, de nemrég Ari adta az ötletet, hogy mézes fűszerrel is próbáljam ki mert isteni. Hát igaza volt! :)

 

 

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 100 gr Liga
- 50 gr porcukor
- 1 db M-es tojás
- 1 kk Mester mézes fűszerkeverék
- pici só

A lisztet, porcukrot, a mézes fűszert, a tojást, sót és a puha vajat egy tálba mértem és kanállal összekevertem. (a Liga fontos hogy ne folyós legyen de ne is hűtőből kivett kő kemény. Én mikróban pár mp alatt megolvasztottam picit, hogy épp puha legyen!) Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem és karikákat nyomtam a papírra...

200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem.

Isteni mézeskalács illat urakodik a konyhában! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagkat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza