Mekis almás táska Mester süteménylisztből

 

Mekis almás táska Mester süteménylisztből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes!

A Mester sütilisztről mindig is tudtam hogy nagyon sokoldalú, könnyen nyújtható tészta készíthető belőle, ezért gondoltam tökéeltes alapja lesz a mekis almás táskára hajazó mentes változatnaki is. Több oldalon (nagyjából hasonló) receptet találtam, végül ezt vettem alapul. Nagyon-nagyon finom, illatos almás táskát készítettem belőle! ☺️

Hozzávalók 6 db forró almás táskához:

  • 250 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
  • 8 g cukor
  • 93 g Liga margarin (5 ek)
  • csipet só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10 ek víz

Töltelék:

  • 380 g alma (pucolva)
  • 3 ek cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűbors
  • pár csepp citromlé

A tészta alapanyagait egy tálba mértem és kézzel összegyúrtam. Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni. Egyből hűtőbe tettem, kb. annyi időre míg a tölteléket elkészítettem.

Az almákat megpucoltam, magházukat kivágtam és kb. 2-3 centis kockákra vágtam. Egy magasabb falú edénybe tettem, hozzáadtam a cukrot, fahéjat, szegfűborsot és a citromlevet is, majd az egészet kb. 10 perc alatt meg összefőztem, ez idő alatt az alma szépen megpárolódik. A kész tölteléket kihűtöttem.

A tésztát hűtőből kivéve kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon átgyúrtam, hengerré formáztam..

..és 6 részre osztottam..

(Ha többet szeretnétek készíteni, nyugodtan vágjátok 8 darabra a tésztát.)

A kis tésztagombócokat egyesével téglalap alakúra nyújtottam, egyik végére kb. másfél evőkanálnyit tettem a töltelékből..

A tészta széleit, ahol a tölteék van, vékonyan lekentem olajjal, másik végét ráhajtottam..

...majd széleit visszahajtottam...

Egy serpenyőben olajat hevítettem és egyesével kisütöttem az almás táskákat. 

Megszórtam kevés porcukorral és tálaltam...

Már csak a Mekis csomagolás hiányzik, mert egyébként ízre totál ugyan olyan! ☺️

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza