Meggyes pite Mester süteménylisztből

 

Meggyes pite Mester süteménylisztből

Glutén- és tejmentesen

Hozzávalók:

- 200 g Mester süteményliszt (itt megvárásolható: Mester Család)
- 1 kk szódabikarbóna
- 6 g házi készítésű vaníliás poreritrit
- 1 db M-es tojás
- pici só
- 70 g vaj vagy Liga
- 65 g Joya kókuszjoghurt
- 60 g eritrit

A tészta szórásához Mester zsemlemorzsa. (itt megvásárolható)

A töltelékhez:

-meggy, fél citrom reszelt héja, őrölt fahéj, eritrit (ezek mennyisége ízlés szerint alakítva, nekem most nagyon kevés meggyem volt, de mindenképp pitét szerettem volna készíteni, ezért használtam fel)

Tetejére:

- sárgabaracklekvár

A tészta hozzávalóit tálba mértem és kézzel összegyúrtam majd 20 percre hűtőbe tettem. Könnyen kezelhető, szép fényes tésztát kaptam. Amíg a tészta pihent a hűtőben, összekevertem a töltelék hozzávalóit. 20 perc leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam és hengerré formáztam majd 2 részre osztottam. Egy 24x15 centis tepsibe simítottam az egyik kinyújtott tésztalapot, megszórtam zsemlemorzsával majd ráhalmoztam a tölteléket. A második tésztalapot is kinyújtottam, befedtem vele a meggyes réteget, lekentem lekvárral majd villával több helyen megszúrtam.

180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 25 perc alatt megsütöttem.
(a sütési idő eltérő lehet)

Nagyon finom lett! Puha és omlós tésztájú! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza