Meggyes kevert süti

 

Meggyes kevert süti

Glutén, laktóz- és cukormentesen

Imádom a gyorsan elkészíthető sütiket, jó ideje szemezek ezzel a finomsággamos. Betti nagyon sokszor elkészítette már, külnböző verzióban. Az eredeti recept a blogján, itt található. Én fél adagot sütöttem.



Hozzávalók:

- 150 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 80-90 gr eritrit (ízlés szerint)
- 175 gr laktózmentes tejföl
- 2 db M-es tojás
- fél csomag Dr.Oetker sütőpor 
- 3-4 marék magozott meggy

Tetejére szóráshoz: 

- porrá őrölt eritrit

A tojásokat és a tejfölt egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Beleszórtam a lisztet, eritritet és a sütőport, majd az egészet összekevertem. Beleforgattam a meggyet. Egy 25x18 centis tepsit kibéleltem sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát, tetejét kanállal elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő mindig sütőfüggő)

Miután kihűlt, porrá őrölt eritrittel szórtam meg és szeleteltem..

Nagyon-nagyon finom, egyszerű, gyors és habkönnyű!! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu


vissza