Meggyes kevert süti tojásmentesen

 

Meggyes kevert süti tojásmentesen

Mester süteménylisztből

Ha a nagy melegben mégis édességre vágytok, ami mondjuk nem fagyi vagy csoki, akkor dobjátok össze ezt a nagyon egyszerű sütit. Tojás sem kell hozzá, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

- 150 g Mester süteményliszt (itt megvásárolható)
- 60 g cukor vagy eritrit (ki milyen édesítőt fogyaszt)
- 20 g csokis pudingpor vagy kakaópor
- 200 ml kókusztej
- 50 g puha margarin vagy vaj
- 1 ek almaecet
- 1 tk sütőpor
- meggy vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint

Az összes hozzávalót tálba mértem és kézi habverővel csomómentesre kevertem. Egy  méretű sütőtálba öntöttem a tésztát. A meggyet megmostam, kimagoztam és a tésztára szórtam, picit bele is nyomkodtam...

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Érdemes figyelni az időt, mert minden sütő másképp süt!

Nagyon finom, könnyű és szaftos és tényleg bármilyen gyümölcs jó hozzá! :)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza