Márványkalács

 

Márványkalács

Glutén, tej és cukor nélkül!

Ma egy nagyon finom és egyszerű kevert tésztás kalácsot készítettem Mester süteménylisztből, nem csak glutén és tej, hanem cukor nélkül is! 

Hozzávalók egy 21x9 centis szögletes sütőformához:

- 300 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 1 csomag Dr.Oetker sütőpor
- 4 db M-es méretű tojás
- 100 gr porrá őrölt eritrit (ha cukorral készítitek akkor 125 gramm kell bele)
- 150 ml víz
- 200 gr Liga margarin
- 2 ek holland kakaópor

A tojásokat robotgéppel habosra kevertem, hozzáadtam a porrá őrölt eritritet, az olvasztott Ligát és a vizet majd alaposan összekevertem. A liszthez adtam a sütőport, majd a tojásos masszához öntöttem és az egészet összekevertem. A tésztát két részre osztottam, az egyikbe belekevertem a két evőkanál kakaóport...

A szögletes formát kikentem olajjal és megszórtam kevés rizsliszttel..

Elkezdtem kanalazni a tésztát, először a kakaósat...

..majd erre a világos színű tésztát...

.

..és így tovább és így tovább. Majd mikor elfogyott mindkét tészta, akkor egy villával összekevertem, ilyen szép márványosra..

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.. Kivettem, rácsra tettem és hagytam kihűlni..

..majd szeleteltem..

Sütéseimhez az alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

(Eredeti recept: Nők lapja desszert)

vissza