Márványkalács/mini kuglóf Mester süteménylisztből

 

Márványkalács/mini kuglóf Mester süteménylisztből

Glutén, tej és cukor nélkül!

Ma egy nagyon finom és egyszerű kevert tésztás kalácsot készítettem Mester süteménylisztből, nem csak glutén és tej, hanem cukor nélkül is! 

A bejegyzés alján találjátok kuglóf formában készítve.

Hozzávalók egy 21x9 centis szögletes sütőformához:

- 300 gr Mester süteményliszt (itt kapható)
- 1 csomag Dr.Oetker sütőpor
- 4 db M-es méretű tojás
- 100 gr porrá őrölt eritrit (ha cukorral készítitek akkor 125 gramm kell bele)
- 150 ml víz
- 200 gr Liga margarin
- 2 ek holland kakaópor

A tojásokat robotgéppel habosra kevertem, hozzáadtam a porrá őrölt eritritet, az olvasztott Ligát és a vizet majd alaposan összekevertem. A liszthez adtam a sütőport, majd a tojásos masszához öntöttem és az egészet összekevertem. A tésztát két részre osztottam, az egyikbe belekevertem a két evőkanál kakaóport...

A szögletes formát kikentem olajjal és megszórtam kevés rizsliszttel..

Elkezdtem kanalazni a tésztát, először a kakaósat...

..majd erre a világos színű tésztát...

.

..és így tovább és így tovább. Majd mikor elfogyott mindkét tészta, akkor egy villával összekevertem, ilyen szép márványosra..

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.. Kivettem, rácsra tettem és hagytam kihűlni..

..majd szeleteltem..

Elkészítettem fél adagból mini kuglóf formában is! 

(Eredeti recept: Nők lapja desszert)

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza