Marcipános szaloncukor mindenmentesen

 

Marcipános szaloncukor mindenmentesen

(cukormentes, szójamentes is!!)

Ezt az iszonyatosan finom marcipános szaloncukrot Hahopihe oldalán találtam. Azonnal is készítettem. Nagyon-nagyon egyszerű, a kollégáim is kóstolták, odáig voltak érte :)



Hozzávalók:

- 200 gr őrölt mandula
- 120 gr porrá őrölt eritrit
- 55 ml víz
- 100 gr glutén, tej, cukor és szójamentes étcsokoládé (itt kapható)

A darált mandulát egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet és egy kanállal összekevertem Apránként adagoltam hozzá a vízet majd kézzel összegyúrtam a masszát. A csokit vízgőz felett megolvasztottam. A konyhapultra egy sütpapírt terítettem, majd a masszából kisebb darabokat csíptem és tenyerem között hengerré formáztam, amiket a sütőpapírra pakoltam...

A rudakat a megolvasztott csokiba mártottam...

.végül hűtőbe raktam az elkészült szaloncukrokat hogy a csoki szépen megdermedjen...

szméletlen finom büntetlen élvezet, diétásan, mindenmentesen! :)

vissza