Mandulás muffin citromkrémmel töltve

 

Mandulás muffin citromkrémmel töltve

Glutén-és laktózmentesen

Alapvetően nem vagyok nagy muffin imádó, egy kezemen meg tudom számolni mennyit sütöttem eddig. Eddig! :) Mert ma megsütöttem az első, talán olyan muffint, ami nem hullik atomjaira, puha is és a tölteléke.. hmmm.. :) isteni finom! A citromkrém pedig...na arról felesleges is írnom, azt bizony ki kell próbálni. :) A mákos linzerem tölteléke is ugyan ez a krém! A muffin alapreceptjét pedig az aproséf oldalán találtam, nem egy az egyben ugyan azt használtam, kicsit átalakítottam...

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

- 160 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 10 gr mandula liszt vagy finomra darált mandula
- 120 gr cukor
- 7 gr Dr. Oetker sütőpor
- 50 gr Liga
- 125 ml laktózmentes tej
- 1 tojás
- csipet só

A citromos krémhez:

- 2 egész tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 60 gr cukor
- 80 gr vaj (Liga)
- 2 kk tápióka keményítő

Szóráshoz:

- durvára darált mandula

Elsőként a citromos krémet készítettem el. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem a vajat és hagytam kihűlni.

Ezután a liszteket, a sütőport és a sót egy tálba mértem és összekevertem. Hozzáadtam a vajat amit a liszttel elmorzsoltam. Egy kisebb tálba kimértem a tejet, beleütöttem a tojást, összekevertem és a lisztes keverékhez adtam. Kézi habverővel csomómentesre kevertem. Egy muffin tepsit kibéleltem muffin papírokkal és mindegyik formába kb. 2 teáskanálnyit kanalaztam a tésztából..

.majd a citromkrémből 1-2 teáskanálnyit tettem rá...

.ezután a maradék tésztát rákanalaztam..

Végül a tészta tetejét durvára darált mandulával szórtam meg..

210 fokon sütöttem kb. 5 percig, majd 180 fokon további 15 percet, de a sütési idő nem mérvadó, minden sütő máshogy süt, így a színét kell figyelni :)

Nagggggyon finom!!! :)

vissza