Mandulás kifli Szafi Free alapanyagokból

 

Mandulás kifli Szafi Free alapanyagokból

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept

Számomra most EZ a legjobb keksz!

Gluténmentes életem folyamán szerintem több százat megsütöttem már, de a Szafis változatok közül ez jön be a legjobban. Nem csak az íze miatt, hanem mert többféle módon elkészíthető. Most épp egy mandulás változat volt soron, mert ez az édesség is folyton szembejön velem a boltokban, mintha direkt mutogatná magát, hogy: hahó, itt vagyok, süss meg mentesen. Jó, hát mondom nekem se kell könyörögni, ám legyen!

Elővettem a fent említett jól bevált és többszörösen tesztelt tésztát, kiegészítettem némi narancshéjjal és mandula aromával és lám, kész a mandulás kifli! Szóval emelt fővel vonulhatok innentől a bolti cukros verzió mellett!

Na de a recept:

- 60 g víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit (ha valaki édesebben szereti, akár 40 grammot is tehet bele)
- 1 narancs reszelt héja

- 2 tk mandula aroma
- 150 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 30 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor

70% étcsoki a mártogatáshoz, nagyon kevés házi sárgabarack lekvár (vagy bármilyen lekvár) a mandulaszeletek "felragasztásához":)

A tésztához a vizet, citromlevet, narancshéjat, mandula aromát és a kókuszolajat egy tálba mértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Összegyúrtam a tésztát és 15 percre hűtőbe tettem majd rostcsökkentett liszttel szórt szilikon lapra borítottam, ezen párszor átgyúrtam a tésztát és 14 db mini kiflit formáztam. Közepét vékonyan lekentem lekvárral majd szeletelt mandulába forgattam. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöttem. (a sütési idő eltérő lehet)

Szerintem nagyon finom lett! Puha, omlós, épp elég csokival és nem túl tolakodó marcipán ízzel. 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika. 

vissza