Málnás-csokis brownie

 

Málnás-csokis brownie

Glutén-és tejmentesen!

Rita oldala, a ChefCricket továbbra az elsőrangú kedvenceim közé tartozik. Alig bírtam kivárni, hogy végre csillapodjon ez a tikkasztó meleg és 38 fokból legyen olyan idő mint pont a mai. :) Így ma nekiláttam ennek a full csokis finomságnak. Az eredeti receptet itt találjátok. Az én glutén-és tejmentes verzióm pedig így néz ki...


Hozzávalók:

- 200 gr glutén-és tejmentes étcsoki
én ezt haszánltam:

- 60 gr Liga
- 60 ml cocomas kókusztejszín
- 90 gr cukor
- 3 egész tojás
- 35 gr rizsliszt
- 160 gr málna

Egy edénybe mértem a vajat, a cukrot, az étcsokit és a kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam...

Egy másik edényben összekevertem a tojást a rizsliszttel és a felolvasztott csokis masszát a lisztes keverékhez adtam.

Muffin formában nem szerettem volna sütni ezt a sütit, így egy kis technika órát rögtönöztem :) Volt 4 db ételformázó fém kocka formám, de mivel aljuk nem volt, így alufóliával ezt a problémát is megoldottam a következőképpen..

A csokis lisztes masszát a formákba öntöttem..

A megmosott málnaszemeket pedig a csokiba nyomtam...

150 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt sütöttem meg..

vissza