Málnahabos torta Hadarik Rita piskóta lisztből

 

Málnahabos torta Hadarik Rita piskóta lisztből

Glutén- és tejmentesen

Ez a piskóta liszt már az előző receptemnél csillagos ötösre vizsgázott! Tudtam hogy most sem lesz máshogy, így egyből belevágtam a számomra mumusként emlegetett tortagyártásba. Tök őszintén bevallom, a habos-babos torták és én nem vagyunk barátok. Nekem nem áll valahogy a kezemre ez a dolog... inkább elkészítek 3 kelt tésztát és 2 kenyeret mint hogy tortasütésbe fogjak, de ma mégis megtettem! ☺️

A csomagoláson található alap recept egy 18 centi átmérőjű csatos tortaformához van igazítva és naná hogy nekem van itthon 17, 22 és 28 centi átmérőjű formám. Óriás tortát nem szerettem volna sütni, sokkal jobban tetszenek a pici ám de pofás végeredmények, így maradtam a 17 centi átmérőnél, megkockáztatva ugyan azon mennyiségű alapanyagokat mint amit Rita az egy centivel nagyobb formához javasolt.

Hozzávalók:

- 80 g Hadarik Rita piskóta lisztkeverék itt beszerezheted → www.glutenmentessutemeny.hu
- 80 g porcukor

- 4 db M-es méretű tojás
- csipet só

Málnakrém hozzávalói:

- 250 g málna 
- 3 ek cukor
- 4 lapzselatin
- 200 ml Meggle Creme Patisserie decor (ez növényi alapú, vagyis tejmentes)
- 1 csapott ek porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker habfixáló

Tetejére illetve körbe a bevonathoz:

- 200 ml Meggle Creme Patisserie decor 
- 1 csomag Dr. Oetker habfixáló
- 1 csapott ek porukor

Elsőként a piskótát készítettem el. Követtem a csomagoláson található leírást. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgákat a porcukorral szinte fehéredésig kevertem, majd hozzáadtam felvert habból 2 evőkanállal és a lisztet is belekevertem, beleforgattam a maradék tojásfehérje habot és óvatosan összekevertem.

A 17 centi átmérőjű csatos tortaformám belsejét kikentem olajjal, megszórtam rizsliszttel és a tészát beleöntöttem...

170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő eltérő lehet) Amíg sült a piskóta elkészítettem a krémet. A málnát egy kisebb edénybe tettem, beleszórtam a cukrot és pár perc alatt összefőztem. Beletettem a lapzselaint, addig kevertem míg az teljesen elolvadt benne, lezártam a gázt és hagytam teljesen kihűlni. A növényi tejszínt (összesen 400 ml-t) a cukorral és a 2 csomag habfixálóval kemény habbá vertem. A málnakrémből 2 evőkanállal félre tettem, a maradékhoz a felvert hab kicsivel több mint felét hozzákevertem. A megsült és kihűlt tortalapot előszőr félvbevágtam majd a felső réteget is elfeleztem, így összesen 3 tésztalapom lett. A krémet két részre osztottam, egyik felével megkentem az alső tésztalapot..

Egyébként a megsült piskóta ilyetn tökéletes lett. Simán el lehetett vágni, nem morzsálódott, nem dőlt jobbra balra, nem esett atomjaira!

Tehát a rétegezés...

...rátettem a következő réteget, rá a maradék krém és befedtem a piskóta tetejével. A tortát negyed órára hűtőbe tettem.

 A maradék habból pár kanálnyi mennyiséget csillagcsöves habzsákba töltöttem. A félretett 2 evőkanál málnakrémet pedig a maradék habhoz kevertem és a hűtőből kivett torta oldalára illetve tetejére kentem. Csillagcsöves nyomóval díszítettem és pár szem málnát biggyesztettem a tetejére.

Dől erre-arra, nem épp egyenletes, de az enyém! Én sütöttem, méghozzá tejmentesen, talán az egyik legjobb piskóta lisztből!!!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza