Mákos linzer főzött citromkrémmel

 

Mákos linzer főzött citromkrémmel

Glutén- és tejmentesen

Hozzávalók a tésztához:

- 250 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 100 gr porcukor
- 1 ek darált mák
- pici só
- késhegynyi sütőpor
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 egész tojás

Hozzávalók a citromos krémhez:

- 2 egész tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 60 gr cukor
- 80 gr vaj (Liga)
- 1 ek tápióka keményítő (itt megvásárolható: Egészség Market)

A lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal majd a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. A felvert tojást is a tésztához adtam és kézzel összegyúrtam. A kész tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem. Amíg a tészta a hűtőben volt, elkészítettem a citromkrémet. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem a vajat és hagytam kihűlni.

A tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam..

Tetszőleges formával kiszaggattam...

A tésztát sütőpapíros tepsibe raktam és 175 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem..

A kihűlt linzereket megtöltöttem a citromkrémmel..

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagkat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

vissza