Mákos linzer citromkrémmel töltve

 

Mákos linzer citromkrémmel töltve

Ez a mostani recept kicsit eltér a megszokott, hagyományos lekváros linzertől. Nem gondoltam volna hogy apró kis módosításokkal egy ilyen ízletes, különleges ízvilágú sütit lehet sütni.

Ez a mostani recept kicsit eltér a megszokott, hagyományos lekváros linzertől. Nem gondoltam volna hogy apró kis módosításokkal egy ilyen ízletes, különleges ízvilágú sütit lehet sütnii. A receptet a Nosalty oldalán találtam. Gluténmentes alapanyagokból készítve így néz ki a recept..



Hozzávalók a tésztához:

- 230 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 20 gr Nutri-free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 100 gr porcukor
- 1 ek mák
- pici só
- késhegynyi sütőpor
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 egész tojás

Hozzávalók a citromos krémhez:

- 2 egész tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 60 gr cukor
- 82 gr vaj (Liga)
- 2 kk tápióka keményítő

A hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben...

..majd a felvert tojást a tésztához adtam és kézzel összegyúrtam. A kész tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem..

Amíg a tészta pihent a hűtőben, elkészítettem a citromos krémet. Ehhez a tojásokat a cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal kikevertem, csipet sót adtam hozzá és vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrű puding állagúvá főztem. Ezután levettem a vízgőzről és belekevertem a vajat majd hagytam teljesen kihűlni.

Fél óra leteltével a tésztát kivettem a hűtőből, kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon vékonyra nyújtottam..

és a linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem...

majd 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem..

A kihűlt linzereket a szintén kihűlt citromos krémmel betöltöttem.. Ez a krém mennyei, nem csak gyönyörű színe van de nagyon-nagyon finom is!


vissza