Mákos bejgli

 

Mákos bejgli

Glutén és tejmentesen Mester lisztekből!

Ezt a bejgli receptet megtaláljátok a negyedévente megjelenő Gluténmentes övezet magazin téli számában. Az újság itt megrendelhető!

Hozzávalók:

- 200 gr Mester kelt tészta liszt
- 50 gr Mester süteményliszt
- 66 gr kókuszolaj
- 35 gr cukor
- 4 gr Dr. Oetker porélesztő
- 1 db M-es tojás sárgája
- 125 ml Alpro rizstej
- csipet só


Töltelék:
- 225 gr darált mák
- 135 gr cukor
- 225 ml Alpro rizstej
- 2 tk vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja

Tetejére kenéshez:

- 1 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrtam majd letakarva 35-40 percet pihentettem...

Közben elkészítettem a tölteléket. A tejet a cukorral felforraltam, hozzáadtam a reszelt citromhéjat, a vanília aromát végül a darált mákot, alaposan összekevertem és hagytam teljesen kihűlni. A tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam..

..kb. fél centi vékonyra nyújtottam, megkentem a kihűlt máktöltelékkel...

..majd a két rövidebb végét behajtottam..

.és óvatosan feltekertem..

A bejglit óvatosan átemeltem egy sütőpapírral bélelt tepsibe..

..tetejét tojás sárgájával lekentem és hideg helyen hagytam pihenni fér órát. A fél óra leteltével tojásfehérjével is átkentem, majd újabb fél órát pihent hideg helyen.

A második fél óra leteltével bekapcsoltam a sütőt, 160 fokra állítottam, a bejglit több helyen villával jó mélyen megszúrtam..

.és betettem sülni kb. 30-35 percre. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Íme a gyönyörű, márványos tetejű Mester bejgli :)

Miután kihűlt, szeleteltem..

A családom szerint a legtökéletesebb tészta-töltelék aránnyal készült bejgli! :)

vissza