Mágnás diós pite

 

Mágnás diós pite

Dióhab kontra házi sárgabarack lekvár, ez a süti csak jó lehet!

Dióhab kontra lekvár, ez a süti csak jó lehet! :)
Az eredeti receptet Kabóca oldalán találtam, itt.Én gluténmentes verzióban így készítettem...



Hozzávalók:

- 240 gr Nutri free Mix per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 40 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 20 gr Nutri free Mix per Pasta fresca tésztaliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 150 gr Liga
- 1 tojás
- 50 gr porcukor
- 1 púpos ek laktózmentes tejföl
- 6 gr (fél csomag) Dr. Oetker sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só

A dióhabos krémhez:

- házi sárgabarack lekvár
- 4 tojás
- 100 gr porcukor
- 150 gr darált dió

Elsőként a liszteket, a sót, sütőport, citromhéjat összekevertem, belemorzsoltam a vajat, hozzáadtam a tojást, cukrot és a tejfölt, majd ezt az egészet tésztává gyúrtam. A tészta háromnegyed részét egy 22x37-es tepsi méretre nyújtottam..

..egy ugyan ilyen méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem és a nyújtófa segítségével a tésztát a tepsibe tettem...

A tésztát baracklekvárral megkentem..

Ezután pedig a tölteléket készítettem el. Ehhez a tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem, a sárgákat a porcukorral kikevertem, a diót összeaprítottam..

A felvert fehérje habot a cukorral kikevert sárgákhoz kevertem, majd hozzáadtam a darált diót is és az egészet a lekvárral megkent tésztára simítottam...

A maradék tésztáből vékony rudakat sodortam és berácsoztam vele a sütit...

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem...

vissza