Londoni szelet Szafis alapanyagokból

 

Londoni szelet Szafis alapanyagokból

Gluténmentes, laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül

Londoni szelet - valamikor ősrégen ettem és tudom, hogy egyből beleszerettem. Nem csak a dióhab miatt, ami roppanósra sül a tetején, hogy teljes egészében az egész süti 5 csillagos, bár soha életemben nem készítettem még..eddig. Nemrég megsütöttem egyszer, aztán még egyszer, majd újabb adagot nagyobb tepsiben és teljesen odáig vagyok érte. Lehet, hogy idén a diós bejglinek pát intek és ez lesz helyette mert elképesztő finom lett!!!

Hozzávalók:

- 155 g Szafi Free hajdinás piskóta liszt
- csipet szódabikarbóna
- 3 g só
- 60 g laktózmentes teavaj
- 55 g eritrit
- 1 tk vanília kivonat
- egy kisebb citrom reszelt héja
- 2 db L-es méretű tojás sárgája
- 18 g laktózmentes tejföl

Dióhabhoz:

- 2 db L-es méretű tojás fehérje
- 100 g dió
- csipet só
- 55 g eritrit
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 kk vanília kivonat

Kenéshez sárgabarack lekvár.

Elsőként a lisztet mértem ki, ehhez hozzáadtam a sót, a szódabikarbónát és teavajat, majd az egészet elmorzsoltam. Ezután tettem hozzá az édesítőt, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját végül a tejfölt majd az egészet összegyúrtam. Egy viszonylag lágy, szinte gyurmaszerű tésztát kaptam amit addig pihentettem míg a diós habot elkészítettem. 

A diót ledaráltam, a tojások fehérjét sóval kemény habbá vertem, a végén adagoltam hozzá az édesítőt, majd a darált diót is beleforgattam. Hozzáadtam a fahéjat és a vaníliát is és az egészet összekevertem.

A tésztát egy 22x15 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és tenyeremmel ellapítottam. Jó alaposan megkentem lekvárral és rákentem a dióhabot! 165 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel, légkeveréses funkción sütöttem 32 percet. Olyan illat volt a konyhában!! Húú! :)

Azt muszáj leírnom, elképzelhető, hogy a tészta azért lett annyira barna (ami amúgy engem cseppet sem zavar) mert én nem tettem a tésztába citromlevet. Abszolút nem hiányzott, nagyon finom íze lett így is! :)

Fázisfotókon az elkészítés:

Írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza