Lekváros piskótatekercs

 

Lekváros piskótatekercs

Az eddigi legfinomabb gluténmentes piskótatészta ez a mostani.

Gyorsan elkészíthető legyen és persze édes, ez volt ma a két fő szempont! :) Piskótára esett a választás...

A receptet itt találtam! Már nagyon sok finomságot sütöttem erről az oldalról, ez most is így lett! Tökéletes recept, könnyen, gyorsan megvan! Házi sárgabarack lekvárral pedig mééég finomabb! :)

Mindent az eredeti recept szerint csináltam, nekem egyedül a reszelt citromhéj maradt ki a tésztából, de az is csak azért, mert nem volt itthon! De így is nagyon finom lett, el is fogyott már! :)

A piskóta tészta hozzávalói a következők:

- 6 tojás

-6 ek cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- fél csomag sütőpor

- 6 ek Beiker liszt

- pici só

- sárgabarack lekvár

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, a sárgákat jó alaposan elkevertem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd kis adagonként hozzáadtam a sütőporos lisztet. Jól összekevertem és hozzáadtam a tojáshabot. Óvatosan kevertem, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a piskóta masszát.

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percet! Közben egy konyharuhát megszórtam porcukorral, majd a kész piskóta lapot még melegen ráborítottam...

..és lehúztam róla a sütőpapírt...

A konyharuha segítségével szorosan feltekertem...

..majd visszatekertem és megkentem sárgabarack lekvárral és újra feltekertem.

vissza