Lekváros piskóta tallér glutén-, tej- és tojásmentesen

 

Lekváros piskóta tallér glutén-, tej- és tojásmentesen

Szafi Free világos piskóta lisztből

Ne ez ütős lett!! De komolyan! Olyan régóta terveztem már elkészíteni és most végre belefogtam! Ez a tojásmentes piskóta tészta nagyon megtetszett, amikor ezt a szülinapi tortát készítettem. Így gondoltam most is remek alapja lesz ennek a sütinek. Szóval ha gluténérzékeny vagy, emellett tejet, tojást sem fogyaszthatsz és nem utolsó sorban odáig vagy a lekváros tallérért, akkor kövesd az írásomat, süsd meg és írd meg nekem, hogy milyen lett, mert én egyenlőre keresem a jelzőket, mert hasonlatot nem találok, ugyanis ezerszer jobb mint a bolti! Én egy egyszerűbb, lekváros verziót választottam, ne a gyümölcszseléset. Olyat is készítettem már, de ezek a Szafi lekvárok nagyon-nagyon finomak, így semmiképp sem szerettem volna kihagyni belőle!

Hozzávalók 12 db 5 centi átmérőjű piskóta tallérhoz:

- 125 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék 
- 7 g Szafi Reform negyedannyi édesítő 
- 15 g 100%-os citromlé
- 100 g víz
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 50 g Szafi Reform sárgabarack lekvár

A tallérok tetejére tetszőleges ízű lekvár, én most Szafi Free fahéjas szilva és kajszibarack lekvárt használtam.

Bevonathoz: 

- 30 g 60% kakaótartalmú étcsoki
- 15 g Cocomas kókuszkrém (akinél nem fontos a tejmentesség, nyugodtan helyettesítse tejszínnel)
- 15 g kókuszolaj

Elsőként a tésztát készítettem el. Ehhez a vizet, citromlevet, édesítőt és a lekvárt egy tálba mértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és kézi habverővel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy 28x18 cm átmérőjű tepsit kibéleltem sütőpapírral, lefújtam olajsray-vel és a kész masszát beleöntöttem, tetejét vizes kanállal elsimítottam..

180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 13 percet sütöttem.
(A sütési idő mindig sütőfüggő, senki ne alapozzon az általam írtakra, mert minden sütő másképp süt!)

A megsült és kihűlt piskótából 5 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval köröket formáztam...

A tallérok tetejére egy-egy teáskanál lekvárt tettem..

A csokibevonat hozzávalóit mikróban megolvasztottam. Közben a lekváros tallérok pár percet pihentek a hűtőben. A tallérokat a csokiba mártottam és talpukra tettem...

Majd hűtőbe kerültek kb. 5-10 percre.

Íme a végeredmény! 

Ez a tészta annyira puha! Olyan illatos és annyira király lett ezzel a két lekvárral illetve ezzel a csokibevonattal, hogy eszméletlen!

Egyetlen dologra kell figyelni! Hogy nagy melegben hűtést igényel! Ugyanis a csokibevonatban található kókuszolaj nagyon hamar és könnyen olvad!

Szerintem nagyon finom, próbáljátok ki! 

vissza