Lekváros linzer Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

 

Lekváros linzer Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérlisztből

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, vegán!

Eddig bármit készítettem ebből a lisztből, minden nagyon-nagyon finom lett! Legyen az édes vagy sós, teljesen mindegy, ez egy igazán jól eltalált és összerakott lisztkeverék! Sós kekszet már igen, de linzert még nem próbáltam belőle, hát itt volt az ideje! Sajnos nem lett az az igazi ropogós állag, de szerintem semmit sem ront az élvezeti értékén mert így is nagyon finom! 

Hozzávalók:

- 18 g kókuszolaj (ennyi volt pont a dobozban) 
- 1 citrom reszelt héja
- 10 g citromlé
- 70 g Cocomas kókuszkrém/kókusztejszín (langyos legyen)
- 80 g por eritrit
- 1 g szódabikarbóna
- 60 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
- 70 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt

A kókuszolajat, citromlevet, citromhéjat és a kókuszkrémet egy tálba tettem és krémesre kevertem.

Hozzáadtam a többi alapanyagot, kézzel összegyúrtam és kb. 10 percre hűtőbe tettem. Lisztezett szilikon lapon átgyúrtam a tésztát, két részre osztottam, amíg az egyik tésztagombóccal dolgoztam, addig a másikat visszatettem a hűtőbe.

Kb. 4 mm vékonyra nyújtottam és tetszőleges alakú/méretű linzerformával kiszaggattam...

175 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 17 percet sütöttem.

Amikor kivettem a sütőből még nagyon puha volt, de mire kihűlt, elérte kellő állagát. Nem ropog! Ezt hozzá kell tennem, de nagyon finom! 
Sárgabarack lekvárral töltöttem.

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza