Lekváros bukta Szafi Free kenyérlisztből

 

Lekváros bukta Szafi Free kenyérlisztből

Glutén, tej, tojás, szója, élesztő és cukor nélkül!

A korábban készített kakaós csigán és túrós batyun felbuzdulva stílusosan most bukta sütés következett :)

Hozzávalók:

- 300 gr langyos víz
- 40 gr frissen facsart citromlé
- csipet só
- 3 ek (nem púpos) eritrit

- 270 gr Szafi Free házikenyér lisztkeverék (itt megvásárolható)
- 1 citrom reszelt héja 

Töltelék:

- Dia-Welness áfonya lekvár vagy bármilyen lekvár ízlés szerint (itt megvásárolható)

Kenéshez:

- kókuszolaj

A sütőt 180 fokra állítottam. A citromot alaposan megmostam, szárazra töröltem majd a héját lereszeltem. Kimértem a vizet, hozzáadtam a frissen facsart citromlevet, majd a sót, eritritet, a lisztet és citromhéjat is, ezután kézzel összegyúrtam a tésztát és kb. 15 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam...

6 részre osztottam...

A tésztalapok közepére kisebb hadagokat tettem a lekvárból...

Majd elkezdtem a csomagolást :) :)

A tésztalapok rövidebbik végét visszahajtottam, majd felcsavartam...

A buktákat egy 26x17 centi átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam..

(nekem pont elfért így a 6 darab)

Tetejüket vékonyan lekentem kókuszolajjal...

..és a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem. 

10 perc sütés után már ekkorát nőttek a bukták :)

30 perc sütési idő után pedig ekkorák voltak :)

Összesen 50 percet sütöttem, sima alsó- felső sütéssel, légkeverés nélkül!!

Sütőpapírral együtt kivettem a tepsiből és rácsra tettem. Miután kihűlt, csak akkor kóstoltam meg és vágtam is fel, hogy láthassátok milyen szépen átsült a belseje is :)

Könnyű, puha illatos és abszolút nem hajdina ízű, bár nekem alapból nincs is gondom vele :)

Felvágva! :)

Sütéseimhez az alapanyagokat a Diétás Termékek Webshop biztosítja!

www.dietas-termekek-webshop.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza