Lebkuchen vagy csokis "mézes" puszedli Szafi Free alapanyagokból

 

Lebkuchen vagy csokis "mézes" puszedli Szafi Free alapanyagokból

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Imádom ezt az édességet és ezt a tésztát is! Rémesen egyszerű elkészíteni, ezt már a süni sütinél is leírtam. Annyira el van találva ez az ízvilág, persze lehet különböző fűszerekkel bolondítani, reszelt narancshéjjal, ezzel-azzal, de én most az alapreceptből kiindulva (és mert a Lebkuchen eleve mézes tészta), így mézes fűszerrel készítettem. Szóval ebben senki ne keressen mézet, mert az nincs benne! Ellenben elég intenzíven érezhető a Szafi Reform mézessütemény fűszer, amit imádok!!!

Íme a hozzávalók 9 db puszedlihez:

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet/almaecet
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 kk vanília kivonat (elhagyható, enélkül is nagyon finom lesz)
- 110 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 20 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
- 5 g Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék

Bevonathoz 75% kakaótartalmú étcsokoládé pici kókuszolajjal megolvasztva, kókuszreszelék.

A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Ez egy nagyon ragacsos tészta, így a jól bevált gumikesztyűs módszert használtam, vagyis eldobható gumikesztyűben kevertem össze a tésztát majd kb. 10 percre hűtőbe tettem. Ezután picit bevizeztem a kezemet és így formáztam 9 darab gombócot a tésztából.

Sütőpapíros tepsibe tettem és 170 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb. 20 perc alatt megsütöttem. (A sütési idő eltérő lehet!)

A gombócokat hagytam teljesen kihűlni. A mázhoz a hozzávalókat megolvasztottam és a kihűlt puszedliket belemártottam. Sütőpapírra tettem, hogy megdermedjen.

Hát ez valami eszméletlen finom!!!  Olyan illat volt a konyhában már sütés közben is! Az íze pedig! Nem hiányzik a máz belőle, mert ez a fűszer abszolút hozza a mézes ízvilágot! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza