Lebkuchen avagy csokis mézes puszedli Nutrifree Mix per Dolci lisztből

 

Lebkuchen avagy csokis mézes puszedli Nutrifree Mix per Dolci lisztből

Glutén- és tejmentesen

Azt hiszem megsütöttem életem egyik legfinomabb   karácsonyi sütijét! Tudom-tudom, hogy még csak október 30-a van, verőfényes napsütés és konkrétan 20 fok... Mondjuk a lényegen nem változtat, mert napok óta szeretném ezt a sütit kipróbálni így csokival és hát azt hiszem igen jó, hogy nem vártam vele tovább!

B R U T Á L I S A N finom lett!

Hozzávalók:

- 175 g Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 25 g porcukor
- 60 g méz (én akácmézet használtam)
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 ek víz
- 35 g Liga margarin
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 kk Lucullus mézes fűszerkeverék vagy keksz fűszer (én most utóbbit használtam)
- csipet só

Máz:

- kb. 180 g 70% kakaótartalmú étcsoki
- 1 tk margarin
- kb. 50 ml kókusztejszín

A tojást a cukorral és a mézzel alaposan kikevertem, hozzáadtam a puha margarint, vizet és a sót is, majd beleöntöttem a szódabikarbónával és keksz fűszerrel elkevert liszt is. Az egészet villával összekevertem. A tészta amúgy nagyon ragad, szerintem semmi értelme kézzel próbálkozni vagy ha mégis amellett döntötök, akkor azt eldobható gumikesztyűben tegye!
Az összekevert tésztát kb. 40 percre hűtőbe tettem. A pihentetési idő után gumikesztyű fel és irány gombócozni. Előtte egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, az addigra már beton kemény tésztát kivettem a keverőtálból és enyhén lisztezett szilikonlapra borítottam, párszor átgörgettem, hogy mindenhol lisztes legyen, de nem az a lényeg hogy teljesen fehér legyen az egész, csak azért kell, hogy formázáskor ne ragadjon! 

Késsel 8 részre osztottam..

..és egy-egy tésztaadagot enyhén lisztezett felületen kisodortam. A tésztarudat félbevágtam és szív alakot formáztam belőle, de ez persze el is hagyható, vagy bármilyen más forma készíthető belőle.
(utólagos megjegyzés: lehet hogy egyszerűbb egyből a sütőpapíron formázni, mert a kezünk melegétől gyorsan lágyul a tészta!)

Miután végeztem a formázással és a gombócozással, 180 fokra előmelegített sütőben, sima alsó-felső sütéssel kb. 15 perc alatt megsütöttem.

A bevonathoz az alapanyagokat vízgőz felett megolvasztottam és a kihűlt puszedliket belemártottam...

Hideg helyre tettem, hogy a csokimáz szépen megdermedjen!

Nem tudom elmondani mennyire finom!!! Mindenképp készítsétek el!

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza