Kókuszhabos csiga

 

Kókuszhabos csiga

Nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt elkészíthető sütemény.. na jó, legyen 40 perc :)

Nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt elkészíthető sütemény.. na jó, legyen 40 perc :) A recept számomra nem ismeretlen, anyukám sokat készített korábban, ismerem a dióhabos verziót is, de most Barbi konyháján találtam egy full kókuszos receptet. Imádom a kókuszt, így azonnal neki is láttam a csiga elkészítésének.. Glutén- és laktózmentes verzióban így néz ki a recept...

Hozzávalók a tésztához:

- 150 gr Nutri-free Mx per Pane liszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 75 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 tojás sárgája
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- másfél ek cukor
- fél csomag Dr. Oetker porélszető
- 2 ek kókusztej
- 1 ek laktózmentes tejföl
- pici só

Töltelékhez:

- 2 tojás fehérja
- 150 gr porcukor
- 50 gr kókuszreszelék

A puha vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoltam, hozzáadtam az élesztőt, tejet, a tojások sárgáját és a tejfölt is, majd összegyúrtam. A tésztát hűtőbe tettem, addig elkészítettem a kókuszhabot. A tojások fehérjét a porcukorral felvertem majd hozzáadtam a kókuszreszeléket és alaposan összekevertem. A tésztát két részre osztottam, egyesével kinyújtottam őket...

.majd megkentem a kókuszos habbal...

..és feltekertem...

.kb. másfél centi vastag csigákat vágtam a rúdból, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..

180 fokos sütőben kb.15 perc alatt készre sütöttem.

vissza