Klasszikus linzer Nutri-free Mix per Dolci lisztből

 

Klasszikus linzer Nutri-free Mix per Dolci lisztből

Glutén-és tejmentesen

Hozzávalók:

- 350 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt megvásárolható: Egészség Market)
- fél vaníliarúd kikapart belseje
- 250 gr hideg vaj (én Ligát használtam)
- 130 gr cukor
vagy ennek megfelelő édesítő
- 1 db M-es tojásfehérje
- csipet só

Ragasztáshoz tetszőleges ízű lekvár, szóráshoz porcukor.

A lisztet egy mélyebb tálba mértem, közepébe egy mélyedést készítettem. A hideg vajat kisebb darabokra vágtam és a mélyedésbe tettem, majd rászórtam a cukrot. A tojásfehérjét, a sót és a vaníliarúd kikapart belsejét is hozzáadtam és kézzel összegyúrtam...

A tésztagombócot folpackba csomgoltam és egy órára hűtőbe tettem..

Egy szilikon lapot kevés rizsliszttel megszórtam. A sütőt 190 fokra állítottam és egy nagyméretű tepsit kibéleltem sütőpapírral. A hűtőből kivett tésztagombócot 3 részre osztottam, így könnyebb volt dolgozni a tésztával. A tésztagombócokat egyesével a rizslisztezett szilikon lapon kb. 3 mm vékonyra nyújtottam..

Tetszőleges formájú kiszúróval szaggattam és sütőpapíros tepsibe raktam... 

..és a 190 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt szép világosra sütöttem. (érdemes a sütési időt figyelni mert minden sütő máshogy süt)

A sütőből kivett kekszeket rácsra tettem és hagytam kihűlni.

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza