Keksz szalámi

 

Keksz szalámi

Glutén-, tej- és tojásmentes háztartási kekszből

Ez egy tök egyszerű és gyors édesség...lenne, ha nekünk cöliseknek nem kellene hozzá sima, mentes háztartási kekszet sütni. Mióta megálmodtam a sima rizslisztes háztartási keksz receptemet, azóta mindig ezt választom egy-egy ilyen keksz alapú sütihez. Tehát elsőként a kekszet készítettem el, a következőkéépen...

Hozzávalók:

- 250 gr Nagykun rizsliszt (itt kapható: Egészségmarket)
- 125 gr Liga margarin
- 1 db M-es tojásnak megfelelő Orgran tojáspótló (itt kapható: Egészségmarket)
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 gr porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor 

A lisztet, porcukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd 5-10 percre hűtőbe tettem. Egy tepsit sütőpapírral béleltem ki és a tésztát kezemmel ellpaíttotam rajta. Most nem nyújtottam, nem formáztam, mint ahogy a fent említett receptben van, hisz úgy is össze kell morzsolni, így nem akartam időt húzni ezzel a művelettel. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, összemorzsoltam. A fenti mennyiségből összesen 400 gramm háztartási kekszem lett. 

Az elkészített 400 gramm háztartási kekszhez szükséges még:

- 50 gr Mester Család holland kakaópor
- 60 gr porcukor
- 100 ml Joya mandulás rizstej 
- 150 gr olvaszott Liga margarin
- fél üveg rumaroma
- egy marék durvára aprított dió 

Minden hozzávalót az összemorzsolt kekszhez adtam és kézzel összegyúrtam. Egy szögletes formát kibéleltem folpackkal, ebbe tettem a masszát, teteját elsimítottam...

..és hűtőbe tettem.

Pár óra múlva szeleteltem. Nagyon finom! ☺️

A sütéshez használt gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket webshopból szerzem be!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza