Karácsonyi keksz

 

Karácsonyi keksz

Glutén, tej és cukormentesen!

Hozzávalók:

- 125 gr Mester süteményliszt
- 50 gr darált mandula
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 50 gr porrá őrölt eritrit vagy 60 gr porcukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 1 tk Lucullus mézes fűszerkeverék
- 1 tk vanília kivonat vagy aroma
- 1 db M-es tojás
- 120 gr Liga

A mázhoz:

- 80 gr porrá őrölt eritrit vagy 100 gr porcukor
- 1-2 tk citromlé

A lisztet, darált mandulát, sütőport, eritritet, kakaót, sót és a mézes fűszert egy tálba mértem, hozzáadtam a tojást, a vanília kivonatot és a kis kockákra darabolt vajat is majd kézzel összegyúrtam. Folpackba csomagoltam és 20 percre hűtőbe tettem. Egy szilikon nyújtólapot megszórtam rizsliszttel és 20 perc elteltével a hűtőből kivett tésztát 3-4mm vékonyra nyújtottam és különbőző formákkal kiszaggattam..

A házikót szabad kézzel késsel vágtam ki a tésztából, de tetszőlegesen bármilyen forma készíthető belőle :)

180 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütöttem. Amíg sültek, addig elkészítettem a mázat. Ehhez a porcukrot a citromlével összekevertem, habzsákba töltöttem és a megsült házikót és kekszeket megdíszítettem vele..

vissza