Karácsonyi csokis-kókuszos piskóta

 

Karácsonyi csokis-kókuszos piskóta

Glutén, tej-és cukormentesen

Hozzávalók:

- 5 db M-es méretű tojás
- 3 ek kókuszliszt
(itt megvásárolható: Egészség Market)
- 2 ek rizsliszt
- 5 ek csapott eritrit
(itt megvásárolható: Egészség Market)
- fél tk Dr. Oetker sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

- 150 ml kókusztej (én ezt kókusztejpor+ víz keverékéből készítettem)
- 70 gr eritrit
- 40 gr holland kakaópor
- 40 gr kókuszzsír 

Forgatáshoz:

- kókuszreszelék

A sütőt 180 fokra állítottam, közben elkezdtem összeállítani a tésztát. A tojásokat az eritrittel robotgép legmagasabb fokozatán 4 percen!!! (nem kell szétválasztani!!) keresztül habosra kevertem majd kanalanként hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztes keveréket, közben géppel folyamatosan kevertem. A fenti adagot lehet tepsiben is sütni, ahhoz egy 30x20-as méretű kell) én most szilikon formában sütöttem. Egy teáskanál segítségével formákba kanalaztam a tésztát...

..és a  180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem. 

Amíg sült a tészta, elkészítettem a csokimázat. Ehhez a kókusztejet, a kakaóport és az eritritet egy edénybe mértem, összefőztem. Levettem a gázról, belekevertem a kókuszzsírt és hagytam kihűlni. Közben párszor átkevertem. A megsült majd kihűlt piskótát a szintén kihűlt csokimázba mártottam, majd kókuszreszelékbe forgattam..

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

www.egeszsegmarket.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

 

vissza