Itt a farsang - 6+1 fánk recept

 

Itt a farsang - 6+1 fánk recept

Almás, fahéjas, kerek, lyukas, 5 perces, kelesztett... mindegy melyiket választod, garantált a siker!

"A farsang a vízkereszttől (január 6.húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül (lásd: torkos csütörtök). A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karneválvelencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást." - Forrás: Wikipédia

Összegyűjtöttem a blogon található fánk recepteket, a képre kattintva megtaláljátok mindegyiket..

Egyszerű rizslisztes túrófánk

10 perces almafánk

Fánk Nutri-free mix per pane lisztből

10 perces fánk Hadarik Rita fánk lisztből

Fánk Mester kelt tészta lisztből

5 perce fahéjas fánk

Virágfánk Mester süteménylisztből

vissza