Isler rizslisztből glutén- és tejmentesen

 

Isler rizslisztből glutén- és tejmentesen

A férjem szerint a legfinomabb! ♥️

Verhetetlen, de komolyan! ☺️

Több százan megsütöttétek már a rizslisztes lekváros linzer receptemet, (itt megtaláljátok) így gondoltam ideje továbbfejleszteni a dolgot! Elkészült -némi dió hozzáadásával- az isler is és én mondom (no meg a férjem is) hogy mennyei! 

Akinél fontos a tojásmentesség is, így készítse!  

Hozzávalók:

- 200 g Nagykun rizsliszt (itt kapható: Mester Család)
- 50 g darált dió
- 110 g Liga margarin
- 1 db M-es tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 60 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 rúd vanília kikapart magja, esetleg vanília kivonat)
- 1 citrom reszelt héja 

Bevonathoz: 
- Mester étbevonómassza (itt kapható)
- kb. 1 ek kókuszzsír

Az alábbiakat még a sima lekváros linzernél írtam, de ide is átmásolom, mert abszolút aktuális és ugyan azt a folyamatot kell követni mint a sima linzernél. A videó sem a diós verziót mutatja, de a lényeg az összeállításon van! ☺️

Kérlek szépen, mielőtt nekilátsz a sütésnek, olvasd el az alábbiakat illetve nézd meg a videót!

Több visszajelzést is kaptam a rizsliszttel készült linzerről, nagyon nagyon sokan elkészítettétek, hihetetlen mennyiségű fotót kaptam és mindannyian meg voltatok vele elégedve. De sajnos volt akinek nem sikerült. :( Mivel nem tudok mindenkinek személyesen segíteni, így készítettem egy videót, abban látható hogy viselkedik a tészta. Durván 1 perc alatt összeáll gyúráskor!

De ami fontos!!!
- nem kell plusz margarint hozzáadni
- nem kell plusz rizslisztet hozzátenni
- nem kell több tojás hozzá

A recept úgy jó ahogy van, tehát sem több folyadék, sem több szárazanyag nem kell hozzá! A hűtőből kivett tésztát két részre lehet osztani, mert kisebb mennyiséggel könnyebb dolgozni, én is így tettem, látszik a videóban is. Ahogy az is hogy átgyúráskor akkor tettem csak rizslisztet a tészta alá amikor az már teljesen felvette. Tehát a tészta nyújtható, nyomdázható, formázható! Remélem az alábbi videó segítség lesz mindenkinek! ☺️

A lisztet, porcukrot, darált diót, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem. Kézzel összegyúrtam majd negyed órára hűtőbe tettem. Negyed óra leteltével a tésztát enyhén rizslisztezett nyújtólapon kézzel párszor átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam és kiszaggattam...

Annyira illatos a tészta, majd meglátjátok, igazi karácsonyi feeling! ☺️

A tésztakorongokat sütőpapíros tettem és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem.

(a sütési idő sütőfüggő, figyeljétek mert ha túlsül, kemény lesz, megég, ezáltal keserű lesz az íze)

A kihűlt formákat lekvárral (én most sárgabarackot használtam, de bármilyen lekvárral tölthető) összeragasztottam majd olvasztott étbevonóval bevontam. A Mester étbevonó pici vékony lapocskákból áll, ehhez adtam kókuszzsírt és mikróban kb. 20-25 másodpercenként, sűrűn átkeverve megolvasztottam. Ebbe mártottam az összeragasztott islereket, tetejét díszítésként megszórtam darált dióval! Nekem nagyon tetszik így, de elhagyható! 

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

vissza