• 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Isler Mester süteménylisztből

 

Isler Mester süteménylisztből

Glutén, tej-és tojásmentesen!

Már régóta dédelgetett álmom volt islert készíteni. Számtalan recept kering a neten, én kiválasztottam a számomra legmegfelelőbbet, amit itt találtam.

Hozzávalók a tésztához:

- 100 g porcukor
- 200 g vaj (én Ligát használtam)
- 280 g Mester süteményliszt (itt kapható)
- 100 g dió (durvára tört)
- 1 kk őrölt fahéj

A töltéshez:

- feketeribizli lekvár

A bevonathoz:

- 5 ek víz
- 5 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 2 ek Liga

A diót késes aprítóban durvára aprítottam majd a többi tészta alapanyaggal együtt egy tálba tettem és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Folpackba tekertem és 20 percre hűtőbe tettem. Ez idő letelte után a tésztagombócot kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapra tettem..

..kb. 3-4 mm vékonyra nyújtottam. Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni! Nem szakadt, nem repedt!

.és egy 7 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggattam..

Sütőpapíros tepsibe tettem a korongokat..

.és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni, nehogy megégjenek, mert akkor nagyon kiszáradnak! Szép világosnak kell lenniük :) Ilyennek:

A megsült lapokat rácsra tettem és hagytam kihűlni. Majd nekiláttam az összeragasztásnak...

Az egyik korongra kb. 2 teáskanál lekvárt tettem és egy másik lappal befedtem...

Természetesen nálam nem álltak egy éjszakát :) hanem azonnal bevontam őket csokival :) Ehhez a vizet a cukkoral összefőztem, hozzáadtam a kakaóport majd beletettem az összetört csokit, ami gyorsan fel is olvadt a vizes cukros keverékben, ezután lehúztam a tűzről és beletettem 2 ek Liga-t. Ebbe forgattam az islereket...

Ezután sütőpapírra tettem..

Néhány közepébe pedig diót nyomtam..

Pontosan olyan, mit amit a cukiban lehet kapni, olyan mint a búzás verzió..vagyis ez sokkal jobb, mert ezt én magam sütöttem :)

vissza

Partnerek