Húsvéti mákos linzer citromkrémmel töltve

 

Húsvéti mákos linzer citromkrémmel töltve

Glutén és tejmentesen

Imádom a linzert, lekvárral, csokival töltve, de ezzel a citromkrémmel a legfinomabb talán. :) 

Kövesd a blogomat a facebookon is!


Hozzávalók:

- 250 gr Nutri-free Mix per Dolci süteményliszt (itt kapható: Egészség Market)
- 100 gr porcukor
- 1 ek darált mák
- pici só
- fél kk Dr.Oeter sütőpor
- 125 gr Liga
- 1db M-es tojás

A citromos krémhez:

- 1 db M-es tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 30 ml frissen facsart citromlé
- 30 gr cukor
- 40 gr vaj (Liga)
- 2 ek tápióka keményítő

A lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal, a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. Hozzáadtam a tojást és kézzel összegyúrtam. A kész tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem..

Amíg a tészta pihent a hűtőben, elkészítettem a citromos krémet. Ehhez a tojást a cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal kikevertem, csipet sót és a tápiókát is hozzáadtam és vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főztem. Ezután levettem a vízgőzről és belekevertem a kockákra vágott Ligát majd hagytam teljesen kihűlni.

Fél óra leteltével a tésztagombócot rizsliszttel megszórt szilikon lapon kézzel átgyúrtam...

.. kb. 3mm vékonyra nyújtottam..

Tojás alakú linzerkiszúróval kiszaggattam, sütőpapíros tepsibe rakosgattam...

..majd 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem. (a sütési idő sütőfüggő!)

A kihűlt linzereket a szintén kihűlt citromos krémmel betöltöttem.. 

Nagyon finom ízkombináció! :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!

vissza