Házi mogyorós szaloncukor

 

Házi mogyorós szaloncukor

Glutén, tej és cukormentesen

Mostanában szaloncukrokat és bon-bonokat gyártok, na jó, mást is, de ezeket most nagyon nagyon szeretem készíteni! :) A most készült mogyorós szaloncukor receptjét itt találtam.



Hozzávalók kb. 15-18 darabhoz, attól függ mekkorákat formázunk:

- 100 gr darált mogyoró
- 50 gr porrá őrölt eritrit
- 10 gr cukrozatlan kakaópor
- 4 ek. hideg víz
- 100 gr cukormentes étcsoki (Mester diabetikus étbevonót használtam)

A mogyorót száraz seprenyőben megpirítottam, majd megvártam míg kihűl és késes aprítóban ledaráltam. Hozzáadtam a porrá őrölt eritritet, a kakaóport és a hideg vizet, majd kézzel összekevertem. Normál bolti szaloncukor méretű formákat alakítottam ki belőle, amiket folpackra rakosgattam..

..és 10 percre fagyasztóba tettem őket. Közben az étbevonót vízgőz felett megolvasztottam és a fagyasztóból kivett szaloncukrokat két villa segítségével a csokiba mártottam..

A felesleges csokit lecsepegtettem és visszatettem a folpackra..

Pár perc alatt meg is dermedt rajta a csoki..

Végül papírba csomagoltam :)

Nagyon nagyon finom és eszemei értéke van mert házi! :)

vissza