Házi csokifagyi

 

Házi csokifagyi

Glutén, tej, tojás és szója nélkül!!

Már nagyon sokféle fagyit készítettem, ezek mind gyümölcsösek voltak, glutén-és tejmetnesen készültek. Receptek itt találhatók! Most viszont csokifagyira esett a választás és Nóri oldalán meg is találtam a nekem valót! :) Kicsit variáltam rajta, mert én tápiókakeményítővel és cukorral készítettem, de arányokat meghagytam..


Hozzávalók kb. 12 gombóchoz, de ez attól függ kinek mekkora fagyiskanala van:

- 400 ml Joya mandulatej
- 50 g cukor
- 1 kk vaníliakivonat
- 70 g kókuszzsír
- 15 g holland kakaópor
- 15 g tápiókakeményítő
- 1 csapott kiskanál zselatin
- 1 csipet só

Egy kisebb lábasban feltettem melegedni a tej felét, a cukrot, a kókuszzsírt, a kakaóport és a sót és elkezdtem összefőzni. A maradék mandulatejbe tettem a kemyényítőt, csomómentesre kevertem, rászórtam a zselatint majd pár perc múlva összekevertem. A csokis keverék alatt a lángot takarékra vettem majd apránként adagoltam hozzá a keményítős mandulatejet, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem. Visszamelegytettem forrásig, a lángot ismét takarékra vettem, így főztem 5 percig. Ez idő alatt szépen be fog sűrűsödni, hasonlóképpen mint egy puding. A kakaós krémet egy kerámia tálba öntöttem...

...de bármilyen tál jó neki. Fagyasztóba tettem és fél óránként kanállal átkevertem. Ez azért kell, hogy megakadályozzam a kristályosodást!

Egy teljes napot volt fagyasztóban, (na jó, éjjel nem kevergettem) :)

Isteni finom, nem jeges, hanem krémes állagú! Juhhúúúúú, sikerült! :)

vissza