Házi csoki

 

Házi csoki

Glutén, tej és cukormentesen

Hozzávalók:

- 110 gr Mester diabetikus étbevonómassza (itt kapható)
- 1 ek kókuszzsír

Szóráshoz:

- kókuszreszelék
- aszalt vörösáfonya
- durvára aprított mandula

A csokilapokat a kókuszzsírral együtt egy kisebb edénybe tettem és takarék lángon felmelegítettem, közben többször is megkevertem. Nem szabad forralni! A megolvadt csokit szilikon lapra öntöttem..

.és egy spatulával elsimítottam..

Három részre osztottam, az egyik felébe aszalt vörösáfonyát, a másikba durvára darált mandulát, a harmadikba pedig kókuszreszeléket szórtam. (de ez tetszőlegesen variálható)

A lapot egyenes felületre hűtőbe tettem és kb. fél óra múlva kivettem. Éles késsel tetszőleges formára daraboltam..

vissza