Hatlapos Mester süteménylisztből

 

Hatlapos Mester süteménylisztből

Glutén-és laktózmentesen

Hozzávalók:

- 500 Mester süteményliszt
- 1 csomag Dr Oetker sütőpor
- 100 g kókuszzsír
- 80 g porcukor
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 tojás sárgája
- 1 tk rumaroma

A krém hozzávalói:

- 750 ml laktózmentes tej
- 100 g Nagykun rizsliszt
- 50 g holland kakaópor
- 300 g cukor
- 1 tk vanília aroma
- 30 g Liga

Elsőként a krémet készítettem el. 500 ml a tejet cukorral feltettem főni. A kakaót összekevertem a rizsliszttel, hozzáöntöttem a maradék tejet, a vanília aromát és kézi habverővel csomómentesre kevertem. Miután felforrt a tej, lassan, folyamatos kevergetés mellett a lisztes kakaós keverékhez öntöttem, majd az egészet visszaöntöttem a fazékba és lassú tűzöm folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főztem. A végén hozzákevertem a vajat is.

A lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral, majd a kókuszzsírral összemorzsoltam, hozzáöntöttem a tejet és a tojás sárgáját és jó alaposan összegyúrtam majd egy rudat formáltam belőle. 6 részre osztottam,gombócokat formáztam belőle és rizslisztes szilikon lapon téglalap alakúra nyújtottam.A tésztát nyújtófa segítségével sütőpapírral tettem, majd egy tepsi hátulján 190 fokos sütőben 6-8 perc alatt egyesével megsütöttem. Miután kihűltek a lapok, megtöltöttem őket a szintén kihűlt krémmel....

A sütit tepsivel lefedtem és pár órára hűtőbe tettem. Legjobb ha egy teljes éjszakát pihen, mert ez idő alatt szépen magába szívja a tészta a nedvességet és könnyen lehet szeletelni.

Íme a végeredmény:

vissza