Hamis Candy Cane

 

Hamis Candy Cane

..avagy sétapálca formájú csíkos kemény cukor, helyett linzertészta. :)

Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt az édességet, igaz állati kemény volt, de akkor is :) A napokban karácsonyi fotókat böngésztem a neten és szembejött velem egy ilyen szépség, hát mondom nekem ezt valami módon meg kell sütnöm mentesen. A kedvenc Mester sütlisztes linzertésztámat vettem alapul, ami nem csak glutén, de tej és tojásmentes is.

 

Hozzávalók:

- 150 gr Mester süteményliszt (itt megvásárolható: Mester Család)
- 122 gr Liga margarin
- 1 citrom reszelt héja

- 50 gr porcukor
- csipet só
- zöld és piros ételfesték 

A lisztet, sót, cukrot egy tálba mértem, hozzáadtam a reszelt citromhéjat és a Ligával elmorzsoltam, a tésztát összegyúrtam. Nem tettem hűtőbe, egyből 3 részre osztottam...

..majd az egyik tészta adaghoz egy teáskanál zöld, a másikhoz pedig egy teáskanál piros színezőt adtam...

Majd összegyúrtam. (na ennél a pontnál javaslom az eldobható gumikesztyű használatát mert annyira de annyira fog ez a színező, hogy utána órákat mosogathatod, áztathatod a kezed, az életben nem fog lejönni :) Mondjuk én alapból tésztagyúráshoz is azt használok, nekem ez vált be)

Ahhoz a két adag tésztához amelyikhez a színezőt adtam, tennem kellett még kb. 1 púpos teáskanál lisztet, úgy lett formázható a tészta.

A színes gombócokból pici adagokat csíptem és szilikon lapon vékony rúddá sodortam..

Két színt egymás mellé tettem..

Rá a harmadikat...

Enyhén összenyomtam és megcsavartam..

Végét picit visszahajtottam...

Sütőpapíros tepsibe raktam és 165 fokon 25 perc alatt megsütöttem.

Már nekem is van ilyen finomságom :)

Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat a Mester Család biztosítja!

webaruhaz.mestercsalad.hu

A cikket írta és szerkesztette Vizler-Bokréta Veronika.

 

vissza