Halloween szellemek :)

 

Halloween szellemek :)

Gluténmentes finomság

Alapját a tavaly karácsonykor készített habkarikám receptje adta. 

Hozzávalók:

- 2 db M-es tojásfehérje (lemértem, nekem 52 gramm volt)
- a tojásfehérjék mennyiségének duplája a kristálycukorból, tehát 104 gramm (eritrittel is működik, csak picit türelmesebbnek kell lenni a hab felverésekor)
- 1 teáskanál Dr. Oetker étkezési keményítő

Díszítéshez:

- étcsokoládé
- 1 tk kókuszolaj

A tojásfehérjékhez hozzáadtam a dupla mennyiségű cukrot és egy edényben az egészet gőz felett addig melegítettem, míg a cukor teljesen elolvadt. A tojásos cukros masszába szórtam a keményítőt és az egészet kemény habbá vertem. A habot habzsákba töltöttem és sima nyomófejjel szellemeket formáztam a sütőpapíros tepsibe :)

A szellemeket 80 fokos légkeveréses sütőben szárítottam 1 óra 30 percen keresztül. Egy kis kocka csokit kevés kókuszolajjal megolvasztottam és szemeket, szájat rajzoltam nekik :)

Nagyon cukik :)

vissza