
Gluténmentes finomság
Alapját a tavaly karácsonykor készített habkarikám receptje adta.
Hozzávalók:
- 2 db M-es tojásfehérje (lemértem, nekem 52 gramm volt)
- a tojásfehérjék mennyiségének duplája a kristálycukorból tehát 104 gramm
- 1 teáskanál Dr. Oetker étkezési keményítő
Díszítéshez:
- étcsokoládé
- 1 tk kókuszolaj
A tojásfehérjékhez hozzáadtam a dupla mennyiségű cukrot és egy edényben az egészet gőz felett addig melegítettem, míg a cukor teljesen elolvadt. A tojásos cukros masszába szórtam a keményítőt és az egészet kemény habbá vertem. A habot habzsákba töltöttem és sima nyomófejjel szellemeket fornáztam a sütőpapíros tespibe :)
A szellemeket 80 fokos légkeveréses sütőben szárítottam 1 óra 30 percen keresztül. Egy kis kocka csokit kevés kókuszolajjal megolvasztottam és szemeket, szájat rajzoltam nekik :)
Nagyon cukik :)