Halloween boszorkány ujjak (ehető)

 

Halloween boszorkány ujjak (ehető)

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon nincs Halloween ünnep.(?) Mégis ebben az időszakban mindenki ilyen rémisztő külsejű, ám de ehető sós és édes sütiket készít. Én nagyon szeretek alkotni a konyhában, ezárt úgy gondoltam, ez egy igazán meglepő és mulatságos rágcsa lesz, hát nem hogy meglepő lett, de egyenesen tartolt megosztás után. :D Mivel egy korábbi tésztát vettem alapul az elkészítésnél, így nem írtam külön receptes bejegyzést hozzá, de majdnem lefagyott az Instám 

miután megosztottam ezt a fotót. Legalább annyian utálták, mint amennyien szerették :D Na de sebaj. Mutatom hogy készítettem..

Hozzávalók tésztához:

- 60 g víz
- 20 g fehérbor ecet
- 20 g kókuszolaj
- 2 g szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g por eritrit
- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk vanília kivonat
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt
- 30 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor
- 5 g bambuszrostliszt

A vizet, fehérbor ecetet és a kókuszolajat kimértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot is. Mindkét tésztát 10 percre hűtőbe tettem.  Közben héjas egész mandulát lobogó forró vízbe dobtam kb fél percre, így könnyen el lehet távolítani a héját (nyilván akinek sima van otthon, annak nem kell ezzel bíbelődnie).

Hűtőből kivéve kisebb, kb. diónyi adagokat csíptem a tésztából és rúddá formáztam, majd az ujj formát alakítottam ki, végére egy-egy szem mandulát tettem, ez lett a köröm..

165 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütöttem.

Végül Szafi Free feketeribizli-szőlő lekvárral díszítettem, hogy mééég rémisztőbb és undibb legyen! :D

vissza